You are currently viewing Lofoten. Moskenesøya med Å og Reine. 2018
Flott utsikt fra Moskenes Camping

Lofoten. Moskenesøya med Å og Reine. 2018

Å tørrfisk museum
Å tørrfisk museum

På vår Lofototen tur i 2018 besøkte vi flere steder. På Moskenesøya, som er den ytterste, stod vi 3 dager på Mosknes camping og besøkte Å og Reine. Å er jo et merkelig navn på et sted.

Å I LOFOTEN er et av de best bevarte fiskeværene i Norge. Samtlige av de gamle trebygningene er fredet. Stedet ligger ved enden av E 10. Å i Lofoten blir av mange karakterisert som det vakreste Lofoten. Du opplever her et imponerende panorama. I bakgrunnen rager Lofotveggen og utover havet har man fri sikt til det norske fastlandet, Vestfjorden og Moskstraumen


DE GAMLE RORBUENE brukes i dag i hovedsak som feriehytter, men det finnes fortsatt aktive fiskere som benytter buene til sitt opprinnelige formål i fjerde generasjon.

Det som gjør stedet Å spesielt attraktivt er de mange og varierte mulighetene som finnes til fritids og kulturaktiviteter samt rekreasjon. Stedet er utgangspunkt for mange turløyper og utflukter.

I den vestlige delen av Lofoten, ved inngangen til Reinefjorden, ligger fiskeværet Reine.
Her er de majestetiske Lofotfjellene og Nordishavet våre nærmeste naboer. På sommerstid kan en rorbuferie hos oss by på endeløse dager og midnattssol, og om vinteren korte dager med spektakulært vær og nordlys.

Reine tiltrekker fotografer fra hele verden. Når magasiner og reklamemakere skal vise noe som er ekte og enestående vakkert, er det ofte bilder fra Reine de bruker

Å
Å
Å
Reine
Nydelig lokal hvalbiff

På Mosknes Camping straff vi Harmut og Hanne fra Tyskland for tredje gang. Første gang parkerte de ved siden av oss på Geiranger. Da Hartmut så meg på Mosknes mente han at vi måtte feire og  få drukket opp et 5 liter fat med Krombacher øl han hadde stilt kaldt. Det gjorde vi og det ble en hyggelig kveld mens damene hygget seg med vin. VI avtalte flere treff i Lofoten sammen på turen videre. Senere har jeg besøkt dem hjemme i Tyskland og vi har også vært på den store camping-utstillingen i Düsseldorf sammen i 2019.

Mosknes Camping var virkelig flott. Det kostet 300 kr. pr natt men var verdt prisen. Vi hadde en fantastisk havutsikt fra plassen vår. Sanitærrom og dusjer hadde topp 4 stjernes hotell standard, alt moderne, flislagt og super rent. Selfølgelig måtte skoene vente på utsiden. 

i nærheten av Reine
I nærheten av Reine
Sjøbuer i Reine

Leave a Reply