You are currently viewing Berlin 2018 med bobil, sykkel og båt

Berlin 2018 med bobil, sykkel og båt

Jeg besøkte Berlin med bobil i August 2018. Jeg parkerte først på "Wohnmobil Oase" bobilplass og var der en natt. Den ligger sentralt i Berlin, men er ikke veldig hyggelig.

Etter noen telefoner fikk jeg kontakt med Jürgen Laue, en venn jeg har studert sammen med i Braunschweig. Han inviterte meg til å parkere i boligområdet hvor de bor, en hyggelig bydel som heter Rummelsburg. Det ble et utrolig fint besøk i Berlin

Hachescher Hof

Jeg hadde med sykkel og syklet overalt i Berlin. Det er en flott måte å oppdage byen på. En av mine favoritter ble bydelen Hachescher Hof. Her var det mye spennende restauranter og gallerier. 

Det ble selvfølgeling en tur langs Berlinmuren. Denne er bevart i deler av Berlin som et kulturminne fra en dyster tidsepoke i Berlin og Tyskland. Jeg var en gang i Øst Berlin da jeg studerte i Tyskland. Nå er det vanskelig å oppfatte hvilken del som tidligere lå i Øst.

Her stå jeg parkert i Rummelsburg, langs en park og like ved huset til Jürgen og Ferah. Her stod jeg i fred helt gratis i ca 10 dager og sov godt uten noen forstyrrelser. Det stod også noen andre bobiler parkert i området så dette ble akseptert. Jeg passet på å ha gardiner lukket om natten, for at det skulle se ut som jeg i hovedsak bare var parkert.,

På terassen i hagen til Jürgen og Ferah ble jeg invitert til en overdådig frokost nesten hver dag. I tillegg ble jeg invitert til middag og kvelds flere dager, jeg ble ganske bortskjemt av så  mye gjestfrihet og god mat. De driver også en liten restaurant i parken “Crépes a Manger” som har åpent noen timer hver dag. 

Det ble mye godt hveteøl (Weissbier) i Berlin. Jürgen åpnet vinkjelleren sin om kvelden og vi koste oss ute på terrassen med venner som kom på besøk. 

Jürgen og Ferah har en båt med påhengsmotor som ligger ved ved en brygge i Rummelsburg. Jeg har egentlig aldri tenkt over at det er så mange elver og kanaler i og utenfor Berlin. Elven Spree går gjennom sentrum av Berlin og vi tok en båttur for å se  Berlin “by night” en kveld.

På og langs de Spree er det masse husbåter, mange av disse ser ganske eventyrlig ut. På bildet over en hel “øy” med husbåter midt i Spree

Offentlig bade basseng midt i der Spree

Langs der Spree og kanalene i retning Köpernick bor folk i eneboliger i store hager med egne brygger og båtplasser. Nesten som på kysten av Norge. Vi var på båttur flere ganger, ofte en hel dag.

This Post Has 2 Comments

  1. I need to to thank you for this very good read!!
    I certainly loved every bit of it. I have got you book marked to look at new stuff you
    post…

    1. Bengt

      Thanks

Leave a Reply