You are currently viewing Telemark sommer 2020

Telemark sommer 2020

Det ble et kort besøk i Norge i år for å besøke familie og venner. Vi stod parkert privat hos famile i Oslo og hos venner i Porsgrunn. Vi besøkte også Dalen og Lunde i Telemark

Til tross for pandemi bestemte vi oss for å reise en tur til Norge for å besøke familie, barnebarn og venner som tidligere planlagt. Når man reiser med bobil er det mye enklere å ta alle forholdsregler for å beskytte seg selv og andre. Vi har jo eget “hus” med kjøkken og bad. Den eneste kontakten med fremmede er å gå i butikker for å handle, men det må vi om vi ikke reiser også. For oss som bor på Teneriffe var det uvant å se folk i Norge som hverken holdt tilstrekkelig avstand eller brukte masker. Vi bruker det alltid i butikker. 

Privat parkering i Oslo
Vigelandsparken
Parkeing hos venner i Porsgrunn

Vi var over en uke i Oslo og stod parkert i hagen til familie. vi holdt oss mest i hagen, men det ble også en spasertur til Bygdøy og Vigelandsparken. I Porsgrunn tilbrakte vi også mange dager i hagen til venner der. Flott utgangspunkt for å “mimre” litt om Porsgrunn hvor jeg bodde fra jeg var 7 år til jeg var 20. 

Bruøy Camping Dalen

Vi var en natt på Buøy camping i Dalen. Der hadde vi reservert to timer i den fantastiske badstuen på en brygge ut i Bandak. Det var iskaldt i vannet og stekende varme i badstuen !! 

Vi så også på Dalen hotell som har blitt en fantastisk perle. Vi kom dessverre ikke inn på grunn av Corona tiltak, men måtte nøye oss med det flotte eksteriøret.

Veien ned til Dalen er BRATT!! 12 % stigning. Her er det viktig å bremse mest mulig med motor.

Soria Moria badstu Dalen
Soria Moria
Soria Moria
Dalen Hotel
Dalen Hotel

Vi var to dager på Telemark kanalcamping i Lunde. Det er en veldig flott plass med masse bobiler. Vi tok Scooteren og kjørte en tur til Vrangfos sluser og min datter fikk prøvd seg litt på paddelboard.

Vrangfos sluser Telemarkskanalen
Victoria sluses
Sommer i midten av august

Leave a Reply