You are currently viewing Sicilia 2019 – Taormina og Giardini Naxos

Sicilia 2019 – Taormina og Giardini Naxos

Taormina er en by på øya Sicilia i Italia. Den var en gresk koloni i Magna Graecia (Tauromenium), grunnlagt omkring 400 f.Kr.. Den underkastet seg romerne i 212 f.Kr. Den har vært et populært turistmål siden 1800-tallet.  Under byens høyde ligger den mindre ferie byen Giardini Naxos .

Vulkanske Etna og Det joniske hav utgjør et filmaktig bakteppe for den legendariske byen Taormina. Krokete middelaldergater og et gresk teater fra det 2. århundre bidrar til romantikken som inspirerte forfatterskapet til D.H. Lawrence og Truman Capote.

Taormina ligger helt oppe på toppen på bildet

Jeg var i Giardini Naxos i juli 2019. Jeg hadde bobilen på Eden Camping ganske sentralt beliggende. Giardini Naxos er en populær og godt besøkt ferieby om sommeren. Det var i overkant varmt i slutten av juli og selv ikke et bad i havet ga mye avkjøling. Om det blir nye turer til Sicilia blir det helst om våren eller høsten. Jeg besøkte vakre Taormina både med sykkel og motorsykkel, der den ligger helt oppe på toppen med fantastisk utsikt. Det var mye besøk av turister, så man gikk omtrent i kø i de trange gatene. Det greske teateret ligger veldig flott til rett i utkanten av Taormini, også med en helt fantastisk utsikt.

Taormina sett fra stranden i Giardini Naxos
Det greske teateret med fantastisk utsikt

Area Eden camping var en helt grei bobilparkering med alt inklusive (også strøm) til 20 €. Det var et tivoli ved siden av så litt bråk om kvelden. Hyggelig og hjelpsom betjening. Jeg stod her to ganger og begge gangene var det mye ledig plass. Det forundret meg litt at plassen ved siden av, som ikke så noe bedre ut (Area Parking Lagani) var helt full. 

Bobil parkerig Eden i Giardini Naxos

Leave a Reply