You are currently viewing Los Cristianos, Tenerife

Los Cristianos, Tenerife

  • Post author:
  • Post category:Reiser

Vi bor i bobilen på Tenerife, før vi reiser til fastlandet, da huset allerede er delvis utleid.

 Vi begynner å bli godt kjent med plasser for bobiler i Spania, men det var en ny opplevelse å benytte bobilen her. På el Hierro fant vi en fin plass med alle fasiliteter, men på Tenerife er det veldig lite tilrettelagt for bobiler. Det finnes en campingplass syd på øya hvor det koster 20 € + for å stå en natt, men den er litt midt i ingenting og ikke veldig spennende. Fordelen er å kunne fylle vann og tømme do som koster 6 €.

 

I los Cristianos er det satt av et lite område for bobiler på en vanlig parkering. Den eneste fasiliteten er en kum for å kunne tømme do og vann. Det er ikke plass til bobiler noe særlig over 7 m. I følge skilter kan man stå her inntil 72 timer, men jeg har observert de samme bo-bilene her nå minst en måned. Det er kanskje ikke så rart, da plassen er gratis og det ikke ser ut til å være noe kontroll.

Rett bak parkeringen ligger det et fjell på 300 m hvor det er flott å ta på seg fjellstøvler og gå seg god og svett før man kommer til en flott utsikt over Los Cristianos og utover havet.

Plassen ligger i kort gangavstand til alle strendene, sentrum og restaurantene.  Været er fantastiskt, med tilsvarende norsk sommer hele året. Det blir nesten aldri for varmt eller for kaldt. Her på parkeringen ingen fluer, ingen mygg, nesten ikke vind. Behagelig stuetemperatur ute og inne, og passe svalt for å kunne sove godt om natten.

Bade temperatur i havet hele året, veksler sort sett mellom 20 – 24 grader i vannet fra vinter til sommer. Vanligvis ingen maneter eller hai.

Dette er en video fra den såkalte hippie stranda nær las Caletas