You are currently viewing Er det farlig å parkere alene om natten?

Er det farlig å parkere alene om natten?

Er det viktig alltid  å stå på campingplasser eller bobilplasser?

De første månedene parkerte jeg alltid på campingplasser eller bobil plasser. Med mer erfaring ønsker jeg å kunne parkere andre steder, også alene. I Tyskland måtte jeg vente nær et verksted og parkerte på gaten. I Berlin parkert jeg på gaten i et boligområde nær huset til venner i 10 dager. I Nederland sto jeg helt alene på en flott parkering med sjøutsikt nær kysten. I Italia stod jeg helt alene i to dager på en kommunal bobil plass. I Norge har jeg noen ganger funnet fine plasser for fricamping. I Spania stod jeg på stranden helt alene i nærheten av Cadiz.

Det er viktig for meg å kjenne etter om det er trygt. Det jeg unngår helt er rasteplasser eller bensinstasjoner langs trafikkerte motorveier. Her hjelper det ikke at det står andre bobiler. Det er lett for bander å reise rundt til plasser med mye bobiler. Dersom de blir oppdaget kan de komme seg raskt vekk på motorveien. Jeg tror det er mye tryggere å stå på steder med få mennesker og lite trafikk.

Nederland
Parkeing utenfor et kloster i Spania
Kloster i Spania

Det er viktig at man ser seg litt rundt. Er det knuste flasker og søppel i nærheten kan det være et sted hvor folk fester på kvelden. Da er det bare å kjøre videre. Dersom du ikke føler deg trygg er det ikke nødvendig å finne ut hvorfor – kjør videre! Jeg fant en gang et stort skogområde langs kysten i Hellas som ble anbefalt på Campercontact. Jeg parkerte mens det var lyst og gikk litt i området og kjørte rask videre da jeg oppdaget endel folk som  tydelig var tungt påvirket av narkotika.  

Gateparkering Tyskland
Gateparkering Tyskland
Gateparkering i Berlin

Når jeg står helt alene et sted liker jeg alltid å stå slik at jeg kan kjøre raskt ut uten å måtte snu eller manøvrere. Dersom jeg har kjegler under hjulene har jeg rygget opp på disse og kan kjøre uten problemer. Er det andre bobiler i nærheten er det lurt å snakke litt med disse om kvelden. Jeg bruker vanligvis ikke alarmen, men det kan være greit å ha den på om natta om man står helt alene for å våkne raskere om noen prøver å få opp en dør.

 

Vingård i Frankrike
Strand i nyheten av Cadiz
Strand i nærheten av Cadiz
Strand i nærheten av Cadiz

Oppsummert kan jeg si at jeg (vi) har sovet godt uten noen bekymringer på alle stedene utenfor camping og bobil plasser

 

Leave a Reply