You are currently viewing Verona med opera 2019
Arena di Verona. Romersk amfiteater med opera

Verona med opera 2019

15 og 16 august 2019 var jeg i Verona. Med mye flaks fikk jeg oppfylt en av mine drømmer: Å overvære en opera-forestilling på en av verdens mest berømte operaer

På vei nordover mot camping messa i Düsseldorf – gjennom Italia i august 2019- Stoppet jeg på en helt ny camping i utkanten av Verona. Camping Verona Village.

Litt dyrt, 32,50 €, men med strøm og alle fasiliteter. Helt ny camping, Veldig flott, rent og pent, moderne med dusjer og toaletter av første klasse. Plassene var store med grass heller. Det er grønt og pent, det blir ikke sølete og regnvann forsvinner i grunnen med en gang. Dette kan virkelig anbefales på andre plasser også. Hvem har ikke opplevd å komme på en plass etter dager med regnvær og stå til halvt opp til anklene i søle. Det er plantet nye trær over alt, men det tar nok et par år før de blir store.

Campingen ligger strategisk til i kort avstand fra motorveien A4. Det er busstopp direkte ved inngangen med ca 4 avganger i timen inn til sentrum. Billetter får kjøpt i resepsjonen. De ansatte snakker godt engelsk og var veldig hyggelige og hjelpsomme

Denne plassen kan virkelig anbefales. 

Camping Verona Village
Camping Verona Village
Buss rute fra Camping til sentrum
Store plasser med grass heller
Ingen problemer med tilhenger
Modene og rent

Litt fra Wikipedia:

Verona er en by i regionen Veneto i Italia med 243 474 innbyggere . Byen er kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Dessuten er byen kjent for sitt store romerske amfiteater kalt Arena di Verona, som er over 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Arena hadde plass til 20 000 mennesker samtidig.  

Den gamle veronesiske, rosafargete marmoren er brukt mye i hele Veneto. Titter man nøye etter når man går i sentrum, kan man finne fossiler av store sneglehus der.

Sentrum ligger omkring to piazzaer: Piazza delle Erbe og Piazza Bra, som Arena ligger i.

Gamlebyen og sentrum av den moderne byen befinner seg innenfor en buktning i Adige-elva noe sør for Gardasjøen.

Verona skal ha blitt grunnlagt av etruskerne, men det første belegg for byens eksistens er fra 300-tallet f.Kr. Den ble raskt et viktig politisk og økonomisk senter i romertiden.

I 1239 ble byen flomrammet, og deretter ble den gjenoppbygd. Den nådde høydepunktet av sin politiske innflytelse på 1300-tallet, da den var maktsentret for della Scala-familien (også kjent som scaligeriene).

Jeg tok bussen inn til sentrum begge dagene jeg var der. Det er så mye flott å se at man trenger tid.  Jeg angrer på at jeg ikke tok med et bedre kamera. Tok endel bilder med mobilen, som jeg ikke synes ble bra nok til å legge ut her. Det var varmt så det ble også en jakt etter skygge hele tiden.  Er dere noen gang i dette området av Italia vil jeg virkelig anbefale et besøk i Verona.

Broen Ponte Scaligero (Ponte di Castelvecchio)
Broen Ponte Scaligero (Ponte di Castelvecchio)
Yrende liv om kvelden
Arena di Verona

Og så ble det opera!!! Det ble en flott kveld!!

Jeg var en gang i Verona for mange år siden og så operaen som den gang var under reparasjon. Jeg tenkte den gang at det må være fantastisk å å se en operaforestilling i dette vakre romerske amfiteateret. Det jeg hørte den gang var at man måtte bestille billetter uker og måneder på forhånd for å få billetter.

Siste kvelden satt jeg på plassen foran teateret og spiste. Jeg så at det ble rigget til for at folk som hadde billetter kunne begynne å stå i kø for å komme inn. Det var operaen Tosca av Giacomo Puccini som stod på programmet. Jeg gikk bort for å se nærmere og så at det var en billettluke der de solgte billetter. Jeg spurte og fikk beskjed om at om jeg fortet meg kunne jeg få billett øverst på siden i arenaen  til forestillingen som skulle begynne om 15 minutter. 

Det var en fantastisk opplevelse. Det er ikke nødvendig å like eller være interessert i opera for å synes det er flott. Arenaen med tusenvis av tilskuere, den digre scenen med plass til hundrevis av skuespillere, lys, lyd, musikk , sang, kanondrønn, fyrverkeri er helt utrolig. Selv om alt selvfølgelig foregikk på italiensk var det mulig å følge handlingen på en stor lystavle hvor alt ble kontinuerlig oversatt til engelsk. 

Arena di Verona opera, den begynner å fylle seg
Rett før forestillingen begynner
All sang på italiensk oversatt til engelsk på lystavle
Fantastisk opplevelse

Leave a Reply