You are currently viewing På tur i 2.300 meter høyde

På tur i 2.300 meter høyde

Vi var i Teide nasjonalpark "Parque nacional de Teide" på Tenerife i 2.300 meter høyde.

Det er flere områder på Tenerife hvor man kan overnatte i bobil ved å søke om en tillatelse på nettet. Dette er naturområder hvor det er tilrettelagt for overnatting, grilling, camping etc.Vi hadde tenkt oss til et område som heter Chio. Her var det åpent på delen hvor det er griller og mange familier var samlet for å spise søndagsmiddag sammen, men plassen for bobiler var stengt på grunn av covid. 
Vi kjørte deretter opp i selve nasjonalparken og  gjennom hele parken fra øst til vest. Området er verdens største tilgjengelige krater. Det var klarvær og fantastisk å se alle stjernene  om kvelden. For oss som er bortskjemt med varme ble det kaldt så snart sola gikk ned, det er jo ikke mange steder man kan kjøre bobil i denne høyden. Selv om jeg nå har bodd på Tenerife i 10 år er det fortsatt en opplevelse å være i nasjonalparken. Dette er første gangen vi har kjørt der med bobil og det frister til gjentagelse. I bobil sitter man høyt med god utsikt, man kan stoppe og spise og også sove litt, om man finner et sted der det er lov.
Blikk mot Teide

På bildene under ser dere plassen i Chio som er et rekreasjonsområde med et eget område for bobiler som er stengt for tiden

Her er er det store områder for bobiler, men stengt nå
Observatoriet på Teide

Leave a Reply