You are currently viewing Lofoten Vestvågøy 2018

Lofoten Vestvågøy 2018

Nå, med portforbud i Spania er det hyggelig å se tilbake på fine turer og oppdatere bloggen ….

Vi var i lofoten juni / Juli 2018. Det var den varme sommeren i Norge, men i Lofoten var det fortsatt kaldt, med vekslende vær. fra tåke, vind og regn til strålende sol … og 3 dager hvor vi kunne oppleve midnattsolen.

Det var vår første tur til Lofoten. De to kanskje mest spektakulære stedene var ytterst på kysten av Vestvågøy, Eggum og Haukland Beach + Uttakleiv. 

Det mangler bilder på siden som dessverre har blitt borte, skal få de tilbake

Parkering i enden av Eggumsvegen
Parkering på formiddage før det ble fullt
Hodet av Markus Raetz

Skulpturen som står på Eggum forandrer form og dermed også innhold seksten ganger når man går rundt den. Fra én synsvinkel ser den ut som et klassisk portrett, fra en annen er hodet snudd opp-ned. Skulpturen er plassert på beiteområde for sauer. Landskapet omkring er monumentalt og fullt av stadig skiftende former og farger. Sjøen er det andre elementet, farget av årstidene, fylt av naturens skjønnhet og historiske minner. Skulpturen later til å stå i forbindelse med det hele for tilskueren som betrakter den – og tar plasseringen i landskapet med i betraktningen.

Venter på midnattsolen
Haukland Beach
Bobil parkering Haukland beach
Sykkeltur i fjellet ovenfor Haukland Beach
Uttakleiv I tåke og regn

This Post Has 2 Comments

  1. Reiselinda

    Wow! Lofoten er fint altså! Vi var der i 2005 med personbil og telt, men nå som vi har skaffa husbil så venter vi bare på en bra mulighet til å dra dit igjen! Det skal være riktig tid på året og jeg skal ha ekstra lang ferie!

    1. Bengt

      Hei Linda hyggelig å høre fra deg.
      Ja Lofoten er fantastisk. Det er er kanske best å dra litt senere på sommaren for å få best vær, men Lofoten er vakkert i all slags vær

Leave a Reply