You are currently viewing El – sparkesykkel og Corona

El – sparkesykkel og Corona

Jeg kjøpte en el- sparkesykkel i høst og deler mine erfaringer. Det er en rimelig utgave til litt over 300 € med toppfart 25 km/time eller 18 km/t i øko modus. den veier 12,5 kg har en rekkevidde på ca 3o km på en lading. Jeg har totalt kjørt ca 100 km.

Hvorfor sparkesykkel? Det er veldig praktisk for å komme seg raskt og enkelt til nærmeste butikk for å handle. Den er lett å trille med seg inn i butikker, lett å folde sammen og bære inn om det ikke går å trille. Med en stor god ryggsekk med hoftebelte, får man med seg mye varer og man suser avgårde mange kilometer uten slit. Dette forutsetter at det er ikke for bratt og rimelig greie fortau eller veier. Grusveg går også greit, om det ikke er for dårlig vei. Ladingen trekker ikke mer strøm enn at det går greit med 100-200 watt solpanel. Sykkelen tar liten plass i bobilen og kan være mye lettere tilgjengelig enn en sykkel. En vanlig el-sykkel er vanskelig å sette fra seg utenfor butikker, selv med god lås risikerer man at den er borte etter kort tid. 

Bare for ungdommer?

Jeg er over 70 år og brukte 20 minutter på å venne meg til sykkelen. Etter et par timer følte jeg meg som ekspert.

Los Cristianos Tenerife

Corona og unntaks tilstand i Spania

Men så ble det plutselig slutt både på turer med bobil og sparkesykkel. I Spania ( Teneriffe også) er det nå kun lov til å gå ut (en person i husstanden) for å handle matvarer, gå på apotek, til arbeid, til doktor og noen få andre unntak. Huset var leid ut fram til i går og de to første dagene etter unntakstilstanden ble innført, tilbrakte vi i bobilen inne i den hallen vi vanligvis parkerer den når den ikke er i bruk.

Corona "camping"

This Post Has 2 Comments

  1. ketil

    Hei. Du sier el sparkesykkelen lett lades av solpanel? Kan den lades på 12V?

    1. Bengt

      Hei, Nei ikke på 12 volt, jeg lader den med en inverter på 220 Volt

Leave a Reply