You are currently viewing Gjennom Pyreneene

Gjennom Pyreneene

24 Juli kjørte vi gjennom Pyreneene fra Spania til Frankrike. Vi rakk derfor med god margin å komme gjennom Spania mens det fortsatt var "grønt"

Da karantene ble innført for reiser fra Spania kl 24:00 var vi allerede vel på plass på en bobilplass i Toulouse i Frankrike.

Gjennom Pyreneene var det også veldig grønt med massive fjellformasjoner. Det var stort sett veldig bra veier og veldig lite trafikk. Vi kjørte N-230 og kan absolutte anbefale denne strekningen, istedenfor å kjøre motorvei gjennom Catalonia (Barcelona) om man befinner seg i det indre av Spania. 

Vi kjører stort sett ikke bomveger. Med bobil og tilhenger er det ikke så mye tid å spare da vi ikke kan kjøre fortere enn 80 – 90 kmt. Fordelen er også at det er mye mer å se underveis enn på motorvei. 

Etter å ha kjørt gjennom tunnelen på N-230 forandret landskapet seg på den franske siden med frodig vegetasjon, se video:

Erfaringer med Covid-19

Ved å reise med bobil er det lett å ta alle forholdsregler for å unngå smitte. Vi benytter konsekvent munnbind om vi ikke kan holde minimum 2 m avstand. I Spania er det stort sett påbudt alle offentlige steder også ute. I Frankrike og Tyskland er det påbudet inne. I Danmark var det veldig sløvt og noen lo av oss da vi brukte maske inne på en kafe på en rasteplass. Folk stod tett uten å holde avstand. Vi kom oss raskt ut igjen !! Ellers var ingen grenser stengt og det var heller ingen grensekontroller. 

Leave a Reply