You are currently viewing Nordover gjennom Frankrike og Tyskland

Nordover gjennom Frankrike og Tyskland

Vi har nå kommet framt til en flott bobil plass ved Kielkanalen. Her står alle på rekke og rad for å se båten ferdes forbi, 

Kielkanalen (tysk: Nord-Ostsee-Kanal) er en kanal som forbinder Østersjøen ved Kiel med Elben ved Brunsbüttel i Ditmarsken. Med 34 879 skipspassasjer (2012) er den verdens mest trafikkerte kanal. Kanalen skaper en lettere vei mellom Østersjøen og Nordsjøen, et fartøy sparer 280 nautiske mil (519 kilometer) sammenlignet med å runde Jylland. I dag har kanalen en fri seilinghøyde på 40 meter og tillater skip med en bredde på 32,5 meter og 9,5 meters dybde.

nI går overnattet vi på Campingplatz Waldwinkel Bramsche ikke så lang fra Osnabrück. Denne campingen er romslig og veldig stille inne i skogen på en grønn slette. Den ligger strategisk for reiser gjennom Tyskland med kort avstand til Autobahn. 11 € + 2€ for strøm. Det er restaurant i nærheten med god mat, flotte vandre veier i skogen og en liten innsjø.

Dagen før var vi i Polch i nærheten av Koblenz, for å se og drømme litt om neste bobil. Vi overnattet på en bobilplass på fabrikken til Niesmann-Bischof hvor vi så på forskjellige bobiler i utstillingshallen. Vi gikk også bort til Niesmann Caravaning i nærheten, som selger Concorde og så på et par bobiler der også. Mye flott og DYRT!! å se og drømme om.

Siste stopp i Frankrike var Port de Plaisance mellom Nancy og Metz. Her har jeg vært en gang tidligere og det er en av mine favorittplasser. En ryddig og fin bobilplass rett ved Mosel i byen Pont-à-Mousson. Dette er egentlig en båthavn med en bobil plass. Betaling skjer på havnekontoret. Pris 10€ inklusive strøm med 16 Amp. Det er store plasser på asfalt ved bredden av Mosel. Over broen kommer man inn til senteret.

Leave a Reply