You are currently viewing Bobil med tilhenger. Erfaringer

Bobil med tilhenger. Erfaringer

Bobil og tilhenger. Hva har jeg

Jeg har kjørt tilsammen ca 18 måneder og ca 40.000 km med bobil med tilhenger rundt i Europa. Da det er flere om lurer på hvordan det er å kjøre med tilhenger, vil jeg gjerne dele mine erfaringer.

Hvorfor tilhenger? Jeg kjøpte en Benimar Tessoro 483 på Fordchassis med automat og 170 Ps. Den har en veldig romslig salong i forhold til lengden på 6.60 m. Dette innebærer at den har elektrisk senke-seng og en liten enkeltseng i tillegg til et stort klesskap. Den har derfor liten garasje, kun med plass til camping møbler, verktøy, grill og campingutstyr. Jeg ønsket ikke å kjøre med el-sykler på sykkelstativ og ville gjerne ha med motorsykkelen, en Harley Davidson Sportster iron 883. Jeg bestilte bobilen derfor med tilhengerfeste. Bobilen er på 3.500 kg tillat totalvekt, og da garasjen er liten, greier jeg å holde meg innenfor lovlig vektgrense, selv med på hengerfeste og støttelast fra hengeren.

Samtidig med bobilen kjøpte jeg en lukket tilhenger merke Forcar Onne på totalt 4,20 m. Denne er på under 750 kg med brems, med fjæring og støtdempere. Den har innvendig bredde på 1.50 m og høyde på 1.70 m. Jeg fikk montert en forhjulstøtte til motorsykkelen, som låser sykkelen når jeg kjører den inn. I tillegg har jeg stropper for sikring. Hengeren er lav og bakdøra fungerer som rampe, så det er utrolig enkelt å få motorsykkelen på 260 kg inn og ut. 

I tillegg har jeg montert to modifiserte Thule sykkelstativ for to el-sykler. Med litt annet utstyr i tilhengeren, holder jeg meg på tillat totalvekt på 750 kg. 

Hareley Davidson og to el-sykler. Øverst skimtes kameraet
Påmontert sidelys som jeg kan se i speilet på begges sider

Kjøring med tilhenger. Erfaring

Den første turen med henger, da jeg hentet den og bobilen i Madrid, var ikke helt enkelt. Kjøring gikk greit, men rygging var verre. Hengeren er smalere enn bobilen og når jeg så den i speilet var den allerede så ute av kurs, at den var nesten umulig å rette opp igjen. På fergen fra Huelva til Tenerife ble jeg bedt om å rygge opp en lang smal rampe. Da sa jeg nei !! Jeg måtte imidlertid rygge ut ved adkomst og det var en svett historie. 

Vel tilbake på Tenerife fikk jeg montert  sidelys som jeg kan se i begge speilene. Det ble en helt ny opplevelse. Da kunne jeg rygge hengeren med full kontroll, uten at den begynte å svinge uten at jeg merket det. Jeg fikk også montert et kamera på hengeren (som jeg hadde kjøpte på Biltema i Oslo) med trådløs overføring til en liten monitor i bobilen. Da kunne jeg se alle hindringer bak hengeren og kunne stoppe på riktig sted. Jeg hadde også fått montert dobbelt kamera på bobilen. Dette var stilt slik at jeg kunne se både hengerfestet på bobilen og tilhengeren og kunne derfor koble på hengeren, uten å måtte ha hjelp av noen. Det er også nyttig å se hengerfestet ved rygging for å unngå at hengeren svinger så mye at den berører bobilen. ( Det kostet meg et ødelagt baklys en gang) 

Total lengde på bobil og tilhenger er 10.80 m. Min erfaring er at å kjøre med tilhenger går stort sett uten noen problemer. Hengeren følger bilen veldig bra, men jeg må beregne litt større svingradius så ikke hjulet på hengeren havner i grøfta eller går over fortauskanter der det er smalt med krappe svinger. På normale gode veier merker jeg ikke at hengeren er der. Jeg merker det heller ikke på forbruket av diesel eller at det er tyngre. Med 170 Ps har jeg ingen problemer med å følge trafikken og til og med foreta forbikjøringer der det er nødvendig. Jeg har kjørt på smale svingete veier i store deler av Europa, flere verre enn Geiranger, Lofoten og Trollstigen, uten særlig problemer. Når det blir for trangt å møte andere biler, pleier som regel de uten tilhenger å rygge. Det er viktig å se langt framover og finne steder det er mulig å vente litt for å passere andre. Å møte yrkessjåfører i buss og lastebil er ofte enklere enn privatbiler. 

Jeg hadde et problem med at hengerfestet var montert for lavt og slo ned i asfalten ved humper. Jeg fikk forbedret dette, men det er fortsatt noe jeg må være bevisst på. Luftfjæring med heving bak kunne være en god løsning. Ved kjøring inn på ferger går det som regel bra ved å planlegge litt og kjøre så diagonalt som mulig over ramper. 

Camping med henger
Camping med henger
Lett å kjøre inn motorsykkelen
Bobil-plass med henger i Valencia
På tur på Geilo
På tur i Valencia
Nytt baklys etter for brå sving med henger
Østerrike
Kreta
På tur med venner i Tyskland

Parkering og overnatting

Når jeg skal stoppe eller parkere må jeg alltid se etter steder hvor det ikke er nødvendig å måtte snu eller rygge mer enn nødvendig. Det blir en vane å ta seg tid til å planlegge litt. Et par ganger har jeg feilberegnet og ikke hatt plass til å snu. Eneste løsning da er å koble fra hengeren snu og koble på igjen. Skjer dette er som regel folk både tålmodige og hjelpsomme. På Sicilia stoppet plutselig veien uten noen skilt om omkjøring. Jeg måtte kjøre fram og tilbake ca 10 ganger for å få snudd, men en fyr som kom på motorsykkel stilte seg opp og vinket meg fram og tilbake til jeg kom meg løs. 

På campingplasser og bobil-plasser har jeg oftest stått med hengeren tilkoblet. Jeg tok en oversikt over stedene jeg har vært og ser at jeg har stått tilkoblet ca 2 av 3 steder. Noen ganger har jeg koblet fra hengeren for å få en bedre plass, selv om det ikke var helt nødvendig. Jeg pleier vanligvis å parkere først og gå til fots for å se an plassene og planlegge litt, så jeg kan kjøre rett på plass uten mye manøvrering. 

På en camping ved Tropea i Calabria, med masse trær og vanskelig å manøvrere, selv med liten bobil, mente damen i resepsjonen at hun hadde en fin plass til meg og jeg skulle følge henne. Hun gikk foran og jeg etter med bil med henger og det var TRANGT! Vel framme viste hun meg en liten plass. Jeg spurte forundret om hvordan jeg skulle få plass til bobil med henger der. Hun forklarte da at «å nei hengeren må stå ved inngangen til campingen, så den må du skyve tilbake der vi kom fra». Det kostet meg en ny tur med rygging under lave trær og en antenne som knakk. Da fant jeg ut at regelen med å gå til fots først, aldri skulle fravikes mer. 

Det blir selvfølgelig dyrt på ferger med tilhenger og noen campingplasser tar et ekstra gebyr. Men de fleste steder har jeg ikke betalt ekstra. 

Camping frakoblet
Camping frakoblet

Kan jeg anbefale å kjøre med tilhenger?

For meg har det vært en fin løsning, særlig for å få med motorsykkel og el-sykler. Det er også greit å ha mye ekstra garasjeplass. Lettvint å handle vann og og andre varer som ikke må stå kaldt i store mengder når jeg har stoppet ved et supermarked. Jeg har hatt mulighet til å oppleve flotte turer med motorsykkel fra Kreta til Lofoten. Det har vært mindre problemer enn forventet. Ulempen er at ferger blir dyrt og det krever mer planlegging.

Dersom det senere blir en løsning med å bo fast i bobil tenker jeg å kjøpe en større og mer komfortabel bobil på opp mot 9 m, men da uten henger. Det må da bli en scooter i garasjen sammen med sykler, istedenfor en tung og stor motorsykkel. Så får tiden og corona vise hva det blir og når det blir. 

This Post Has 2 Comments

  1. Holger Mmyrland

    Bra Benkt!👍

    1. Bengt

      Takk

Leave a Reply